Kryptering

For vanlige nettsider er HTTPS en sikker og god kryptering. Men hva med kommunikasjon som skjer utenom nettleser? Her har vi samlet noen vanlige kommunikasjonsprogrammer med god kryptering.

Messaging / chat

SMS er i utgangspunktet lett å avlytte for myndigheter og mobilleverandør. Som kryptert alternativ kan man bruke noen av klientene listet opp under “Chat” over. Av andre krypterte messaging-klienter har man foreløpig ikke funnet tegn på at iMessage lar seg avlytte. Man må, derimot, være forsiktig med backupen av meldingene sine. Du finner også en oversikt over forskjellige programmer hos Electronic Frontier Foundation. Her følger våre anbefalinger i prioritert rekkefølge: - Signal er en app som tilbyr kryptert tekstchat og lydsamtaler. - ChatSecure er en messenger-app som bruker OTR-protokollen for kryptert chat. - SILC er også et kryptert chattesystem (med flere forskjellige programmer) - Off-the-record messaging er et krypteringssystem som kan brukes oppå eksisterende chatteløsninger.

Epost

For epost er den gjeldende krypteringsstandarden PGP. Det er dessverre veldig lite brukervennlige løsninger til dette enda, så du får enten Google det selv eller sende oss tips til løsninger vi har oversett. :) - Protonmail kryptert og sikker eposttjeneste med egen app for smarttelefoner og webmail. - Posteo tysk e-posttjeneste med veldig god sikkerhetsfunksjonalitet. - Mailvelope en nettleserutvidelse for Chrome og Firefox som gir deg PGP-kryptering i en del webmailleverandører (GMail, Yahoo, Outlook.com og GMX). Krever også at mottaker har PGP-støtte.